Loading...

Powderhorn

Powderhorn

Down to earth

Powderhorn is geinspireerd door de puurheid van de natuur in Jackson Hole Wyoming. De technische kleding is ontworpen met de visie dat het gebruik van natuurlijke materialen de beste balans tussen functionaliteit en lange levensduur geeft.

Dichtbij de natuur
De roots van Powderhorn liggen in de ongerepte, natuurlijke wereld van Wyoming. Voor het merk is skiën een emotionele beleving wanneer dit gedaan wordt in de ongerepte natuur en dieren in het wild. Powderhorn is trots op haar roots en doet er alles aan om de mooie natuur intact te houden voor toekomstige generaties.

Duurzaamheid
Voor de moderne, high-end producten worden duurzame materialen en productieprocessen gebruikt; een keuze die bewijst dat Powderhorn bij wil dragen aan verantwoordelijk gebruik van natuurlijke bronnen. Deze keuze maakt Powderhorn onderscheidend ten opzichte van de concurrentie en creëert een toegevoegde waarde wanneer het gaat om maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Tijdloos
De producten van Powderhorn zijn van de hoogste productiekwaliteit en hun waarde meer dan waard. Het design is minder belangrijk dan de mindset: “being” is more important than “seeming”. De productportfolio van Powderhorn wordt niet beïnvloed door korte modetrends; het is tijdloos, zelfverzekerd en “down to earth”.

Respected roots
Powderhorn is opgericht in 1972 door John Horn met het doel een nieuw soort Ski mountaineering outerwear en gear te bieden. Op de boerderij van zijn ouders begon hij met de productie van donzen bodywarmers met unieke leren western patches, wetende dat deze een hoger niveau van comfort en duurzaamheid zouden bieden.

Jackson Hole
Doordat de plaats van oprichting in Jackson Hole, Wyoming, is Powderhorn is voor een groot deel geïnspireerd door de dramatische Teton bergen. Wereldwijd staan deze bekend als één van de meest ruige en authentieke regio’s voor skiërs en avonturiers, de pistes van Jackson doen dienst as perfecte test omgeving voor stevig en betrouwbaar gear. Op het eerste label van de kleding is te zien dat de inspiratie van het merk van deze bergen vandaan komt.

Erfgoed
De Jackson Hole Ski Patrol droeg Powderhorn’s bekende dons jacks met herkenbare western stukken als hun uniform voor enkele jaren. Ze werden het favoriete jack van de Ski Patrol en werden nog jaren lang gedragen nadat het geen officieel onderdeel van het uniform meer was. Powderhorn’s rijke historie en banden met de vroege pioniers van Teton skiërs i altijd een integraal onderdeel van het merk gebleven sinds de eerste dag.

Powderhorn history

Inspiratie Fall Winter 2019