Loading...

Salewa

Mountain Experience

Salewa

Pure Mountain

Sinds 1935 houdt Salewa zich bezig met het vormen van de ‘next level of Mountaineering’. De producten zijn technisch, de passie is er voor avonturen in de Alpen. De producten worden ontworpen in het hart van de Dolomiten voor activiteiten in de Alpen. Sterk en lichtgewicht zijn de twee belangrijkste features die verweven worden bij de ontwikkeling van de collecties.

In 1935 werd Salewa opgericht door Josef Liebhart. Het symbool van Salewa, de arend, werd in 1979 bedacht om de kwaliteit en performance van Salewa producten te symboliseren.

1990 was het jaar aarin Salewa werd overgenomen door Heiner Oberrauch en zijn Oberalb Group, het hoofdkantooor verhuide naar Bolzano. In 1994 werd de ‘Helium’ ontworpen, op dat moment de lichtste helm ter wereld, ontstaan door de doelstelling: de helft van het gewicht, maar dubbel de weerstand.

Salewa bleef groeien en in 2003 was het bergsport en outdoor merk aanwezig in alle Europese landen. De productontwikkeling bleef maar doorgaan met als resultaat in 2005 werd Salewa footwear gelanceerd.

In 2014 herlanceerde Salewa zich volledig met een nieuw logo en nieuwe merkidentiteit. Salewa is momenteel wereldleider in Alpine producten, aanwezig in 30 landen en levert aan meer dan 2.500 winkels wereldwijd.

 

Inspiratie FW17