Loading...

Scott Sports

Scott Sports

No Shortcuts

SCOTT Sports is een leider op het gebied van ontwikkeling, productie, sales en marketing van hoog segment performance producten voor wintersport. Innovatie, technologie en design zijn de essentie van Scott producten en de visie van de designers.

Het ontstaan van Scott en de revolutie van de ski stokken
De ski sport onderging een revolutie door een technisce innovatie van Ed Scott, een getalenteerde engineer en ski racer uit Sun Valley, Idaho. Ed Scott’s uitvinding van de eerst aflopende aluminuim ski stokken verving direct de bestaande stokken van bamboe en metaal.

Deze revolutionaire uitvinding was de start van een nieuw merk, SCOTT, en positioneerde SCOTT als een technische productleider in de ski wereld. Ed Scott’s initiële visie van technische innovatie bleek een bouwsteen van de filosofie van het bedrijf terwijl het merk zich ontwikkelde en uitbreidde naar nieuwe markten.

In 2007 lanceerde Scott een nieuwe carbon ski, de ‘Crusair’. Deze nieuwe Crusair werd al snel de benchmark ski voor de freeride avontuurlijke markt. De combinatie van het carbon frame met sandwich wood air channels  geeft een extreme lichtgewicht, stabiele en reactieve ski.

In 1997 introduceerde het bedrijf een technische wintersport. Eén jaar later werder er ook ski’s geproduceerd.

In 2004 won Scott de Europese Ski Award met de Biomex® helm. Deze werd in samenwerking met Biomex® protection ontworpen en was een grote stap vooruit voor de veiligheid van het hoofd tijdens de wintersport. De Biomex beschikt over een Dual Band Roll Cage (rechthoekige vorm), welke het gewicht van de swing vermindert en meer draagcomfort geeft.

Inspiratie Fall Winter 2019